Tel. +32 14 860 330

Warmterecuperatie Koelinstallatie

Warmterecuperatie van een koelinstallatie is een duurzame en kostenefficiënte oplossing om energie te hergebruiken binnen jouw bedrijf.

Neem contact op en we lichten graag en vrijblijvend toe hoe wij u hierbij helpen.

Warmterecuperatie bij een koelinstallatie

Cooleos is uw expert op het gebied van warmterecuperatie bij koelinstallaties. Wij zijn toegewijd aan het helpen van bedrijven om energie te besparen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen door de warmte die vrijkomt bij koelprocessen te hergebruiken. Onze innovatieve oplossingen zorgen niet alleen voor kostenbesparingen, maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Onze innovatieve oplossingen zijn gericht op het maximaliseren van de energie-efficiëntie van uw bedrijf, terwijl we tegelijkertijd de kosten verlagen en uw productieprocessen optimaliseren. Of u nu een kleine ondernemer bent of een grote industriële speler, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw specifieke behoeften en vereisten.

Wat is warmterecuperatie?

Warmterecuperatie is het hergebruiken van warmte die vrijkomt bij het koelen. Als je iets afkoelt, genereer je namelijk ergens anders warmte die vrijkomt. Omdat het jammer is om deze warmte (en dus energie) verloren te laten gaan, is warmterecuperatie een interessante techniek om op een kostenefficiënte manier energie te hergebruiken binnen jouw bedrijf.

Bij warmterecuperatie wordt deze warmte niet als afvalproduct beschouwd, maar aangewend in andere bedrijfsprocessen.

Denk hierbij aan : 

– Het verwarmen van kantoor of bedrijfsruimten

– Het opwarmen van sanitair water

– Het opwarmen van water dat gebruikt kan worden voor het voeden van vaatwassers, krattenreinigers of voor het reinigen van productieruimtes.

Waarom is warmterecuperatie van een koelinstallatie interessant?

De sterke stijging van de energieprijzen heeft ondernemingen in alle sectoren getroffen.

Logisch ook wanneer de gestegen gas- en elektriciteitskosten voor kleinere of zelfs onbestaande marges zorgt. Investeren in een duurzame oplossing wordt dus noodzakelijk om hier het hoofd aan te bieden.

De voordelen van warmterecuperatie van een koelinstallatie zijn onder andere:

– Het gebruiken van warmte dat vrijkomt van een industriële koelinstallatie verkort de terugverdientijd van een koelinstallatie drastisch

– Sterke energiebesparing omdat de warmte hergebruikt wordt, en dus niet apart opgewekt dient te worden

Hoe kan cooleos helpen bij warmterecuperatie?

Bij Cooleos gaat duurzaamheid hand in hand met innovatie. Onze deskundige en ervaren technici werken voortdurend aan het verbeteren van onze technologieën en processen voor warmterecuperatie bij koelinstallaties om ervoor te zorgen dat u altijd de meest geavanceerde en effectieve oplossingen krijgt. Bovendien hechten we veel belang aan een persoonlijke aanpak, waarbij we nauw samenwerken met onze klanten om ervoor te zorgen dat we altijd aan uw verwachtingen voldoen.

Benieuwd of warmterecuperatie van een koelinstallatie interessant is voor jouw bedrijf? Of benieuwd hoe je hieraan start? Neem gerust vrijblijvend contact op zodat we elkaar kunnen leren kennen. We luisteren graag naar jouw uitdaging en aarzelen niet om ideeën en inzichten te delen.