Tel. +32 14 860 330

Uitfaseren van F-gassen

Hulp nodig bij het uitfaseren of vervangen van f-gassen in uw koelinstallaties?
Neem contact op en we lichten graag en vrijblijvend toe hoe wij u hierbij helpen.

vervangen van f-gassen

Indien jouw industriële koelinstallatie werkt met F-gassen, is het aangeraden om over te stappen naar meer milieuvriendelijke alternatieven aangezien dit de meest toekomstgerichte oplossing biedt. Cooleos is al jaren expert in industriële koelinstallaties die werken met milieuvriendelijke koudemiddelen.

In combinatie met het gebruik van recente technologieën zorgt dit ook voor de meest energie-efficiënte koelinstallatie. De vervanging van F-gassen voor jouw industriële koelinstallatie zorgt dus niet enkel voor een lagere ecologische voetafdruk, maar ook voor hogere rendementen (COP’s).

Wat zijn F-gassen?

F-gassen, de zogenaamde ‘Freons’, zijn gefluoreerde broeikasgassen die gebruikt worden als koudemiddel in industriële koelinstallaties. Denk hierbij aan HFK’s (fluorkoolwaterstoffen), PFK’s (perfluorkoolstofwaterstoffen) en SF6 (zwavelhexafluoride).

zijn F-gassen negatief voor het milieu?

 Hoewel F-gassen een effectief koudemiddel zijn, hebben ze een zeer hoge GWP-waarde (global warming potential), Het zijn dus zijn zeer krachtige broeikasgassen.

 Om deze reden zijn er wereldwijd maatregelen genomen om het gebruik en de emissies van F-gassen te verminderen. In de Europese Unie zijn er bijvoorbeeld regels opgesteld in de F-gassenverordening, die tot doel hebben om de uitstoot van F-gassen tegen te gaan en de overgang naar milieuvriendelijkere alternatieven te bevorderen.

Binnen de Europese Unie zijn nu al verschillende F-gassen voor koelinstallaties verboden, en worden milieuvriendelijke alternatieven sterk gestimuleerd.

Hoe kan cooleos helpen bij het uitfaseren of vervangen van F-gassen in uw bedrijf?

 Bij Cooleos begrijpen we de noodzaak om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. F-gassen zijn krachtige broeikasgassen die een negatieve impact hebben op het milieu en het klimaat. Daarom is het belangrijk om over te stappen op milieuvriendelijkere alternatieven zoals CO2 (R-744), Ammoniak (R-717) en Propaan (R-290).

Wij bieden bedrijven ondersteuning bij het uitfaseren van F-gassen in industriële koelinstallaties. Onze deskundige technici hebben ruime ervaring in het ontwerpen en installeren van duurzame koelsystemen die gebruikmaken van milieuvriendelijke koudemiddelen.

Bij Cooleos werken we nauw samen met onze klanten om hun specifieke behoeften te begrijpen om zo oplossingen op maat aan te bieden. Of het nu gaat om het upgraden van bestaande systemen of het ontwerpen van nieuwe installaties, we zorgen ervoor dat de installaties van onze klanten kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende milieuregels en normen.

Onze dienstverlening omvat onder andere het vervangen van F-gassen-installaties door installaties die werken met natuurlijke koudemiddelen, het optimaliseren van koelinstallaties en het bieden van training en advies om de overgang naar milieuvriendelijke alternatieven soepel te laten verlopen.

Bij Cooleos zijn we toegewijd aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het helpen van onze klanten bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. 

Vragen over F-gassen als koudemiddel? Of benieuwd hoe je jouw industriële koelinstallatie optimaliseert? Neem vandaag nog contact met Cooleos op om te zien hoe wij uw bedrijf kunnen helpen bij het uitfaseren van F-gassen in industriële koelinstallaties.