koeltechniek

Koelingen

Koelinstallaties ontwerpen, bouwen, en onderhouden voor uw bedrijf. Dat is onze expertise.
De installaties worden ontwerpen zodat ze doen wat ervan verwacht wordt.
We werken hierbij met natuurlijke koudemiddelen als NH3 en CO2. Niet enkel omwille van de hogere rendementen (COP’s), maar ook omwille van de substantieel lagere ecologische voetafdruk ervan. Zo is uw installatie ‘Future proof’!

Waar het kan voorzien we ook dat de warmte ontstaan uit het koelproces gerecupereerd wordt. We bouwen installaties waarbij er voldoende water opgewarmd kon worden om de ganse site te voorzien van warm water. Dit kan dan gebruikt worden om de productieruimtes proper te spuiten, kantoorgedeeltes te verwarmen of voedingswater van een stoomketel verwarmen. Zo garanderen we direct een belangrijke financiële besparing.

We werken dus op een kosten efficiënte manier met een maximum aan bedrijfszekerheid. Dit is wat ons drijft, en waar we sterk in zijn. Contacteer ons gerust indien u hier meer informatie over wenst. We bespreken dan samen uw plannen en bekijken wat voor u het beste resultaat oplevert.

industriële piping
Waarom met verschillende partners werken als u het onder 1 dak kunt vinden. Wij verzorgen de volledige piping of we maken aanpassingen in functie van de noden. Ook hier denken we op lange termijn en werken we standaard met RVS buizen en appendages. Waar kan worden de verbindingen aaneen gelast.
Voor specifieke toepassingen worden de lassen gefotografeerd. Dit biedt ons de mogelijkheid om op hogere drukken te werken. Hierbij hebben we reeds installaties met hogedrukreinigers geplaatst tot 250bar.
Indien mogelijk prefabriceren we in onze performant uitgeruste werkplaats. Zo trachten we de overlast tijdens uw productie zoveel mogelijk te beperken.
Automatisatie
We automatiseren zoveel mogelijk processen zodat uw installatie optimaal functioneert. Het geheel wordt aangestuurd vanuit een Siemens PLC. Dit op basis van metingen van o.a. de temperatuur, tijd, druk, debiet, spanning, stroom, vocht, CO2, snelheid, ppm, … Voor de gebruiksvriendelijkheid werken we met grotere touchpanels waarop we het proces visualiseren en waarbij parameters kunnen worden gewijzigd.
De compressormotoren worden in snelheid geregeld indien dit de efficiëntie ten goede komt. Dit alles zorgt voor een grote bedrijfszekerheid en in de meeste gevallen realiseren we er ook nog energiebesparing mee.
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?
Neem contact op en we lichten dit graag vrijblijvend toe.